تبلیغات
روانشناسی - بهداشت دهان و دندان
































روانشناسی

 

http://www.bro2.com?rgm=lindafarja

عوامل تغذیه اى موثر بر ایجاد پوسیدگى

تعداد دفعات مصرف كربوهیدرات هاى قابل تخمیر، نوع تغذیه، تعداد دفعات غذا خوردن، تركیبات

مواد غذایى و آشامیدنى، مدت زمان تماس دندان با مواد غذایى و آشامیدنى كربوهیدرات

هاى قابل تخمیر ماده ایده آل براى باكترى ها هستند و فرآورده هاى اسیدى ناشى از آنها

موجب كاهش PH بزاق به پایین تر از ۵/۵ مى شوند كه زمینه مناسب را براى تولید پوسیدگى

فراهم مى آورند. مواد قندى تخمیر شونده در چهار گروه از شش گروه مواد غذایى موجود

هستند. ۱- حبوبات۲- میوه ها۳ - فرآورده هاى لبنى۴ - مواد قندى. با وجود اینكه بعضى

سبزیجات نیز شامل مواد قندى تخمیر شدنى هستند ولى گزارشى مبنى بر پوسیدگى زایى آ

نها ارائه نشده است. موادى چون نشاسته كه بالقوه داراى قابلیت تخمیر هستند موجب

كاهشPH بزاق به كمتر از ۵/۵ مى شود. بیسكویت، كراكر، چیپس، نان و انواع میوه ها (تازه،

خشك و كمپوت) و همچنین آب میوه ها نیز پوسیدگى زا هستند



 برا ی ادامه مطلب کلیک کنید

http://www.bro2.com?rgm=lindafarja

پوسیدگى دندان یكى از رایج ترین بیمارى هاى

 عفونى است و براساس گزارشات پنج برابر رایج

تر از آسم است. در نتیجه تقریباً ۲۰درصد تا ۵۰درصد بچه هاى ایالات متحده ۸۰درصد دندان

هایشان پوسیده است. بررسى پوسیدگى دندان ها نشان مى دهد كه بچه هایى كه والدین آنها حداقل

تا لیسانس تحصیل كرده اند كمتر از بچه هایى كه والدین آنها كمتر از لیسانس هستند به پوسیدگى

دندان ها مبتلا هستند. ایجاد پوسیدگى به عواملى چون تركیبات مینا و عاج، محل قرارگیرى دندان

ها، نوع و میزان بزاق، وجود شیارها و حفرات در تاج دندان بستگى دارد و تركیبات بزاق را هم

باید به آن اضافه كرد. بزاق هاى الكالوئیدى اثر پیشگیرانه دارند به همان میزان كه بزاق اسیدى

موجب افزایش خطر پوسیدگى مى شود روش زندگى نیز در این پدیده موثر است. اینكه نقش

جداگانه اى براى عوامل تغذیه خانوادگى، الگوى تغذیه با عوامل ژنتیكى در عین مطرح بودن قائل

باشیم كار دشوارى است. باكترى ها عامل اساسى در ایجاد پوسیدگى هستند.

 


 


نوشته شده در شنبه 16 مرداد 1389 ساعت 07:46 ق.ظ توسط سارا یکتا نظرات |


Design By : Pichak